Könnyűszerkezetes sportcsarnok a Köbölben

Jelentős fejlesztés az iskolánkban

Tisztelt Szülők!

Mint Önök is tudják, a Köznevelési törvényben foglalt mindennapos testnevelés nagyon nehéz helyzet elé állítja azokat az iskolákat, melyek elkötelezettek abban, hogy a testnevelés órák megfelelő színvonalon kerüljenek megtartásra.

Iskolánk évtizedek óta , a zenei nevelés mellett, kiemelten fontosnak tartja, hogy a tanulóinkkal megszerettessük a testmozgást, és mozogni, sportolni szerető felnőttekké váljanak. E munkánk eredménye, hogy a kerületi Diákolimpiák összesített ranglistájában a kerületi sportiskola mögött minden évben a második helyezést hozzák el az iskolánk tanulói (néhány évben az első helyezést).

Azért, hogy fent tudjuk tartani ezt a minőségi képzést, a megnövekedett óraszámok miatt, az utóbbi években külső partnerek bevonásával próbáltuk az iskola diákjait a megfelelő mozgási lehetőségekben támogatni. Ez azonban továbbra is gondot jelent számunkra. (A Köznevelési törvény szerint az iskolának egy héten 120 testnevelés órát kell biztosítani, amiből a tornaterem 30-32 órát képes ellátni).

Mindezen okok miatt nagy örömmel vettük, hogy tavalyi év augusztusában egy új lehetőség körvonalazódott a testnevelés órák megoldása ügyében.

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Izgatgatója keresett meg minket, avval a lehetőséggel, hogy az udvarukon álló könnyűszerkezetes sportcsarnok, mely az új sportcsarnok építése miatt lebontásra került, áthelyezhető a mi iskolánkba. Hosszas tárgyalások után, végül ez a projekt nem jött létre, de ezen gondolat nyomán új lehetőség merült fel a bővítés területén.

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban működő Emericus KSE segítségével új projekt keretében egy, az iskolánk sportpályájára tervezett könnyűszerkezetes sportcsarnok építésének lehetősége körvonalazódott.

E gondolat mentén példaértékű együttműködés keretében, melyben az Budapest XI. kerület, Újbudai Önkormányzat, a Dél-Budai Tankerületi Központ, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, az Emericus KSE és az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola összefogásával megvalósuló projekt keretében az iskolánk felső sportpályáján felépül egy közel 1000m2-es, fűthető, korszerű világítással és aljzattal rendelkező könnyűszerkezetes sportcsarnok épülhet.

Ez a következő előnyökkel jár iskolánk szempontjából:

– A beruházás eredményeként egész évben használható fedett sportpályát kapunk

– Megoldható a minőségi mindennapos testnevelés

– lehetőség lesz a délutáni sportfoglalkozások egész évben történő megtartására

– csoportbontásban 3 részre osztható (egy osztott terület nagyobb, mint a jelenlegi tornatermünk)

– időjárástól függetlenül lehet testnevelési órákat, sportfoglalkozásokat megtartani egész évben

– meglévő 200m2 fedett sportlétesítményünk 1200 m2-re bővül, (5x-ese).

A megvalósulás jelenlegi szakaszában, azonban szükség lenne az iskolába járó gyermekek szüleinek és az iskolát támogató minden partnerünk segítségére.

Kérjük Önöket, hogy amennyiben lehetőségük van, a mielőbbi megvalósulás érdekében, a körükben lévő cégek társasági adójának felajánlásakor (TAO), az Emericus KSE legyen a kedvezményezett a most esedékes adóbevalláskor.

Segítségüket előre is megköszönjük, és reméljük, hogy a 2020/21-es tanév első félévére már felépül az általunk elképzelt épület.

Látványtervek:

Látványterv 1
Látványterv 2

ONE COMMENT

  • Bodnár Zsolt szerint:

    Nagyon hasznos beruházás, üdvözöljük, támogatjuk. Sok sikert a mielőbbi kivitelezéshez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iskolánk

1118 Budapest, Köbölkút utca 27. GPS: 47°28’58.68”N 19°1’58.97”E
Telefonszám: +36-1 386-4610 , Fax: +36-1 209-9190

         

Kapcsolat

[contact-form-7 404 "Not Found"]